Juniorhandling

Juniorhandling er nok en konkurranseform mange ikk vet så mye om, så vi synes det er veldig flott når noen konkurrerer med Boston Terrier og vil fortelle om det til oss i klubben.

___________________________________________________________________________________________________

Her er Renee Delgados bidrag:

 

Jeg heter Renee Delgado og jeg er 17 år. Jeg bor på Siggerud, et lite sted 20 minutter utenfor Oslo. Hjemme har vi selv 2 hunder av rasen Staffordshire Bull Terrier, og tispen vi har hjemme var den første jeg starten med i juniorhandling. Jeg har drevet med Juniorhandling i litt over 2 år nå og trives kjempe masse med det.

image(1)

Bø dag 1 2015, Renee blir nr 1 med Bogerudmyra’s Yda i klasse 14-18 år Hun fikk 99 poeng av 100 mulige.

Jeg stilte for første gang i barn og hund i 2010, allerede fra den gangen fikk jeg lyst til å fortsette med dette. Jeg lærte meg selv det å stille ut en hund ved å observere fra utsiden av ringen og ville selv prøve. Barn og hund stilte jeg så ofte jeg kunne men til slutt fant jeg juniorhandling. Første gangen jeg konkurrerte i juniorhandling var NKK Bø 2013.

image(4)

Renee og Yda

Poengskjema Juniorhandling

Renee fikk 99 poeng av 100 mulige første dag på NKK BØ i 2015! En fantastisk prestasjon

 

Det å stille juniorhandling er lang ifra det samme som å stille i raseringen. Vi juniorhandlere skal kunne alt av anatomi om hunden og hele dens rasestandard. Så kort forklart er det en muntlig eksamen av hunden man har valgt å vise. Det er delt opp i to aldersgrupper, 10 – 13 år og 14 – 17 år. Kontakt og samarbeid mellom hund og handler er en stor del av konkurransen i tillegg til oppstilling, formasjoner og riktig tempo til hunden du viser. Vi kan få opp til 100 poeng fordelt på 10 ulike øvelser, poengskalaen på hver øvelse går fra 0 til 10.  Det starter med en innledende runde hvor dommeren plukker ut de 4 med høyest poengsum uten at finalistene vet hvilke poeng de selv har fått. I finalen kan dommeren velge å nullstille alle poengene og gå ut ifra prestasjonen i den store ringen eller gå ut ifra poengsummen de fikk i den innledende runden.

image(3)

Renee og Yda

 

image(2)

Bø dag to, Renee blir beste juniorhandler med Bogerudmyra’s Yda i klassen 14-18 år

Jeg har brukt flere forskjellige raser i juniorhandling, men når jeg fikk låne en Boston Terrier var dette en ny erfaring for både meg og hunden. Marit Sundes Bogerudmyra´s Yda hadde aldri blitt brukt i en slik konkurranse tidligere, men vi fant fort ut at dette hadde hun dreisen på. Kontakten mellom Yda og meg var fantastisk, hun hadde meg i fokus gjennom hele konkurransen. Samarbeidet mellom Yda og meg på NKK Bø 2015 gjorde at vi ble plassert som nummer 1 i den eldste klassen begge dager og jeg fikk kvalifisering til NM, som skal avholdes på Vikingskipet på Hamar i oktober. Dette blir mitt siste år som juniorhandler da jeg fyller 18 år i september. Men om jeg får muligheten til å stille Boston Terrier en gang til før jeg blir for gammel, så gjør jeg det med glede!

image(5)

Renee og vakre Yda koser seg.