Rasestandard

Forside 140

 

Rasebeskrivelse for BOSTON TERRIER (140)

Opprinnelsesland /hjemland USA
Helhetsinntrykk Livlig, meget intelligent, glatthåret, korthodet, kompakt bygget, korthalet og velbalansert. Brindle, seal eller sort med velplasserte hvite tegninger. Hodet skal være i proporsjon til hundens størrelse, intelligent uttrykk. Kort og samlet kropp. Sterke og velvinklete ben, kort hale. Ingen detaljer skal være så fremtredende at de forstyrrer proporsjonene. Skal gi inntrykk av besluttsomhet, styrke, energi og stil. Holdningen ledig og elegant. God fordeling mellom de fargete partier og hvite tegninger kjennetegner en god raserepresentant. Ved bedømmelse av helhetsinntrykket skal det tas spesielt hensyn til balanse, uttrykk, farge og hvite tegninger i forhold til andre detaljer.

Den linjerene korte kroppen i kombinasjon med det spesielle rasekarakteristiske kvadratiske hode og kjeve sammen med iøyenfallende tegninger har resultert i en meget nett og sjarmerende amerikansk original.

Den eneste tydelige forskjellen mellom kjønnene er at tispen er noe finere bygget enn hannhunden.
Viktige proporsjoner Benlengden i proporsjon med kroppslengden for å oppnå det påfallende kvadratiske utseende. Kraftig bygget, må ikke være verken spe eller grov. Benstamme og muskulatur så vel som vekt og kroppsbygning skal stå i harmoni med hverandre.
Adferd/ temperament Vennlig og livlig. Godt gemytt og høy intelligens gjør den til en enestående selskapshund.

Klikk på bildet for å lese hele rasestandarden.